In Evolution komen de skeletten van dinosauriërs bijna tot leven

Daniël Mulder

6 June 2019 .

Oeroude skeletten van dinosauriërs gefotografeerd tegen een diepzwarte achtergrond. Dat is wat de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt heeft gedaan. De serie beelden zijn onder de titel Evolution vanaf vandaag te zien in Wanrooij Gallery te Amsterdam.

dinosauriërs

Skelet van een Tyrannosaurus Rex. Foto: Christian Voigt

Fotograaf Christian Voigt is internationaal bekend vanwege zijn monumentale, hyperrealistische landschappen en architectuurfotografie van musea en bibliotheken. Nu heeft hij zich gestort op dieren. Of preciezer: op skeletten van dinosauriërs. Het idee voor de serie Evolution ontstond in 2017. Toen fotografeerde hij in het Natural History Museum in Londen het gigantische geraamte van een blauwe vinvis.

Dino in detail

Voor Evolution maakte Voigt zeer gedetailleerde foto’s van skeletten van dinosauriërs in natuurhistorische musea in Berlijn, Denkendorf, Frankfurt am Main en Londen. Onder laboratoriumachtige omstandigheden zijn de delicate skeletten van dinosaurussen gefotografeerd. Ze werden daarvoor in speciaal ontworpen frames geplaatst zodat de fotograaf ze minutieus kon fotograferen. Per skelet duurde dat een tot twee weken.
Voor deze serie, gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond, heeft hij portretten gemaakt van onder meer een Tyrannosaurus Rex en de Stegosaurus.

Zelf bekijken

In Wanrooij Gallery in Amsterdam zijn de foto’s – die 1,5 tot 2,5 meter groot zijn – te zien tot en met 24 augustus. Locatie: KNSM-laan 301 in Amsterdam. Open: do-za van 12 tot 17 uur.

 

Nog meer levensechte dieren

Foto: Levon Biss

Er zijn meer fotografen die dieren zeer gedetailleerd in beeld brengen.  Levon Biss bijvoorbeeld. Hij maakt microscoop-opnames van alle onderdelen van diverse insecten. Met deze haarscherpe beelden bouwt hij het oorspronkelijke insect weer op. Het resultaat is een detailweergave die je met normale fotografie nooit kunt bereiken. Hij noemt zijn beelden daarom ‘microsculptures’.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda