Treinrit door de vogelrijke Biesbosch

Paul Bohre

4 September 2019 .

Visarend met vis; Osprey with fish

Op zaterdag 14 september organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer in de Biesbosch het Roots Vogelfestival. Zie de visarend en magnifieke zeearend overzeilen! De hele dag zijn er tal van activiteiten. Onder andere een mooie treinrit door de vogelrijke Biesbosch.

 

Wie voor het eerst vanuit Werkendam over de Bandijk naar het Biesbosch MuseumEiland rijdt, de plek waar het vogelfestival plaatsvindt, kijkt zijn ogen uit. In plaats van de oude polders ligt hier een nieuw, uitgestrekt waterrijk gebied. Met eilanden, konikpaarden, waterbuffels en zilverreigers… Vanaf nieuwe uitkijkpunten zie je duizenden vogels. De nieuwe Noordwaard is één grote vogelboulevard!

 

Van alles te doen

Daarom organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer hier op zaterdag 14 september een vogelfestival. Je kunt onder andere met een elektrische trein de Biesbosch ontdekken en de vis- en zeearend van dichtbij zien. Op het Biesbosch MuseumEiland is een vogelmarkt. De hele dag zijn er lezingen over vogels met enorme vleugels (albatrossen, arenden, gieren en ooievaars). Voor de kids is er een speciaal programma en er is nog plek bij de workshops vogels tekenen en fotograferen.

 

Treinrit door de vogelrijke Biesbosch

Rijtoer van circa 1,5 uur door de Noordwaard met een elektrische trein. Je stapt op diverse plekken uit om vogels te kijken. Je maakt hier kans op grote en kleine zilverreiger, lepelaar, krakeend, oeverloper, bruine kiekendief, visarend en watersnip. De rit wordt gegidst door een boswachter van Staatsbosbeheer.

Treinrit door de vogelrijke Biesbosch

Altijd al eens vogels willen leren tekenen? Ga mee met iIllustrator Joris De Raedt.

 

Laatste plekken bij workshops

Je kunt je nog opgeven voor de workshops vogelfotografie, digiscopen door je telefoon en verrekijker/telescoop met Swarovski. En vogels illustreren in het veld met Joris De Raedt, illustrator van het Roots boek Roofvogels en uilen van Noordwest-Europa. En er is een (gratis) workshop voor kids onder leiding van niemand minder dan Camilla Dreef. Zij is ambassadeur van Vogelbescherming Nederland en bekend van het tv-programma Binnenste Buiten.

Treinrit door de vogelrijke Biesbosch

Globetrotter Arjan Dwarshuis komt vertellen over zijn “Big Year” waarin hij meer dan 6,5 duizend vogelsoorten zag. Foto Friso Boven

 

Leuke lezingen

Om het half uur start een lezing in de filmzaal van het MuseumEiland. Thema is: magnifieke zwevers. Je kunt hier genieten van spectaculaire lezingen. Onder andere over arenden in de Biesbosch, overtrekkende ooievaars en albatrossen met een spanwijdte tot wel 3,50 meter. En luisteren naar de adembenemende avonturen van wereldvogelaar Arjan Dwarshuis.

 

Kom naar het Roots Vogelfestival

Het festivalticket is inclusief museumbezoek, markt met diverse stands, lezingen en wandelroutes. De overige activiteiten zijn tegen extra betaling te boeken op dezelfde site. Boek op tijd, want vol is vol!

Klik hier voor meer informatie en boeken.

Foto in de kop: Agami/Markus Varesvuo

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda