Wad, de nieuwe film van Ruben Smit, gaat in première

René Alblas

3 July 2018 .

Fotografie: Ruben Smit

Op 1 oktober is er een spectaculaire première van Wad, de nieuwe film van Ruben Smit. 

De première vindt plaats in Leeuwarden, in een levensecht waddendecor. Dit decor is afkomstig van de theaterproductie de ‘Stormruiter’ van Jos Thie. Zo kunnen de bezoekers de film dus gaan bekijken in een “echt” waddenlandschap. Er is een reusachtig scherm en Ruben Smit zal een inleidend verhaal houden.

Nooit eerder heeft er zo’n bijzondere film première plaatsgevonden in Nederland. Natuurlijk gaat een première niet zonder BN’ers en speciale genodigden, maar daarnaast is een groot deel van de kaarten te koop. Iedereen kan erbij zijn. Volgens Smit wordt dit een feestje dat je niet mag missen als waddenliefhebber!

Over Wad

De film Wad is een uniek document over het mooiste natuurgebied van Nederland. Er zitten prachtige onderwater opnames in en met speciale technieken is het microleven in beeld gebracht. Ook de jacht van de slechtvalk, de geboorte van zeehonden in het wild, eindeloze sterrenhemels en unieke natuurfenomenen zoals springtij, noorderlicht en een bevroren ijszee passeren de revue. Alles is gefilmd op de bekende Smit-manier: alsof je er zelf bij bent…

De première vindt plaats in het WTC in Leeuwarden. Op 1 oktober om 20.30 uur. Alle info en toegangskaarten vind je hier. Haast je, want de kaartverkoop gaat snel!

Lukt het je niet om naar Leeuwarden te gaan? De film zal ook vertoond worden op het Wildlife Film Festival Rotterdam dat van 24 t/m 28 oktober gehouden wordt (ook met inleiding van de maker). En de film zal ook in de reguliere filmzalen gaan draaien.

Foto’s: Ruben Smit Productions


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda