Wandelen en fietsen in het Dal van de Mosbeek

René Alblas

6 September 2018 .

Zondag 9 september is het Overijsselse Molendag in het Dal van de Mosbeek. Dan zijn de authentieke watermolens in dit dal, Frans en Bels, de hele dag geopend voor het publiek en natuurlijk in functie. Deze molens zijn van oorsprong papiermolens.

Het Dal van de Mosbeek is een uitstekende plek voor een zondagse wandeling of een lekkere fietstocht. Het ligt verscholen in het glooiende landschap van Noordoost-Twente. De Mosbeek ontspringt op de westflank van de stuwwal van Ootmarsum en wordt gevoed door een groot aantal bronnen. De grote hoeveelheid water zorgt dus voor allerlei bijzondere planten langs de Mosbeek, de zogenaamde stroomhoogveenvegetatie. Zoals vetblad, een voor Nederland vrij zeldzaam vleesetend plantje.

Dal van de Mosbeek

Startplek Dal van de Mosbeek

Start je wandeling of fietstocht bij het bezoekerscentrum van de Mosbeek. Je vindt het bezoekerscentrum en de watermolens aan de Bergweg in Mander, Overijssel.

Meer info vind je op de site van het Overijssels Landschap.

Zin in nog meer monumenten bezoeken, zaterdag en zondag 8 en 9 september zijn in het hele land zo’n 4000 monumenten geopend. Kijk op de site van Open Monumentendag.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda