Mooi linieland: 300 groene routes door een landschap vol waterlinies

Daniël Mulder

26 May 2019 .

waterlinies

In mei en juni staan de waterlinies centraal tijdens ‘Mooi Linieland’, waarin je het linielandschap kunt ontdekken met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Er zijn meer dan 300 groene linieroutes door heel Nederland: van de Stelling van Den Helder tot de Vestingwerken van Maastricht.

waterlinies

Foto: Jos Teeuwisse

Met het thema ‘Mooi Linieland’ is het wandel- en fietsseizoen voor liefhebbers van forten, kastelen en bunkers weer begonnen. Wie onderweg goed oplet zie veel oude linie-elementen: dijkjes, kanalen, inlaatsluizen of limietpaaltjes markeren  de routes.

Op de website van Forten.nl staan alle activiteiten – zo’n 300 groene routes – op een rij. Bijzonder is bijvoorbeeld de fietsroute langs de Atlantikwall, die op 21 mei 2019 is gepresenteerd: zes nieuwe routes in Zuid-Holland die langs de overblijfselen van de Atlantikwall en ander oorlogserfgoed gaan.

Wandelen langs waterlinies

Ook een aanrader is het Waterliniepad. Dit nieuwe langeafstandwandelpad gaat zowel langs de Stelling van Amsterdam áls de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je wandelt het gehele pad door weelderige natuur die innig verstrengeld is met de geschiedenis. De volledige route van 350 km is in 20 etappes verdeeld.

Verken de linies met Roots

Liever een dagje op pad? Een mooie wandeling rond Maarsseveen vol natuur langs de Hollandse Waterlinie.

Foto header: Liesbeth Kaldenberg

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda