Dol op zeehonden en tuimelaars? Kom dan naar de Zeezoogdierdagen

Daniël Mulder

29 January 2019 .

In de Nederlandse wateren leven de gewone en grijze zeehond, en vier inheemse walvisachtigen: bruinvis, dwergvinvis, witsnuitdolfijn en tuimelaar. Ook worden de gewone dolfijn, bultrug, potvis en griend vaker gezien. Voor liefhebbers van deze zeedieren zijn van 22 t/m 24 februari de Zeezoogdierdagen op Texel.

walvis

Tijdens de Zeezoogdierdagen komen bedreigingen voor zeezoogdieren aan bod, denk aan onderwatergeluid, plastic, verstrikking, aanvaringen en walvisvaart. Ook is er aandacht voor de bescherming in het nationale en internationale natuurbeleid. Naast populairwetenschappelijke lezingen zijn er workshops, films en er is een zeezoogdiermarkt. Omdat het voorjaarsvakantie is in heel Nederland, zijn er parallel aan elkaar activiteiten te doen die ook voor kinderen en gezinnen leuk zijn.

Hoogtepunten Zeezoogdierdagen

Vrijdagavond: ooggetuigenverslag van de scheepsarts van de Willem Barendsz, die de Nederlandse walvisvaart bespreekt, maar vooral ook hoe hij het ervaren heeft om in ’56-’57 mee te gaan op walvisjacht.

Zaterdagavond: schrijver Philip Hoare heeft zich verdiept in het boek Moby Dick en kan hier veel over vertellen en is in de ban geraakt van walvissen. Dat laatste deelt hij met documentairemaker en fotograaf Andrew Sutton, die een kijkje biedt in het leven van walvissen.

Meer informatie en kaarten bestellen kan via de website van de Werkgroep Zeezoogdieren.

 

Foto header: Ed van Loon

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda