Wie staan er in de nieuwe Roots Natuuragenda?

René Alblas

12 August 2016 .

 

IN19Bijna is het zover. Dan ligt de Roots Natuuragenda 2017 in de winkel! Best wel spannend voor al die duizenden fotografen die hun foto begin dit jaar hebben ingestuurd naar de Roots Natuurfotowedstrijd.

We hebben de 107 mooiste beelden uitgezocht en die hebben een plaatsje gekregen in de agenda.

Om een mooie seizoensvolgende agenda te krijgen deelt onze vormgever de winnende foto’s altijd in naar jaargetijde. Dus komen er bij de maanden januari/februari winterbeelden te staan enzovoort.  Het is fascinerend om te zien dat er ieder jaar weer genoeg winter-, lente-, zomer- en herfstbeelden bij de winnaars zitten, zonder dat de jury daar ook maar enigszins rekening mee houdt. Het gaat tenslotte om de beste foto’s.

Van de “zomerse” beelden laat ik er zes zien. Drie daarvan hebben de Natuuragenda net niet gehaald en de andere drie wel.
monique reinders

Deze libelfoto van Monique Reinders heeft de agenda net niet gehaald. Het fraaie beestje is op zich goed gefotografeerd, het groene lijfje komt mooi tot zijn recht. Maar de gehele foto oogt een beetje “rommelig” en we hadden graag de vleugels iets scherper gezien.

Bovenaan dit bericht zie je een libelfoto van Nel Talen. Deze haalde wel de agenda, de prachtige gele omgeving is een perfecte omlijsting van de libel.

 

blauwborst-Robbert-de-Smet-8

Deze blauwborst foto van Robbert de Smet haalde de agenda net niet. De achtergrond is schitterend en het vogeltje is lekker actief. Maar de nogal aanwezige paal maakt deze plaat wat minder aantrekkelijk.

De vogelfoto hieronder (winterkoning van Annie Keizer)  heeft de agenda wel gehaald. Wat een magisch licht en wat een prachtige houding van het vogeltje! De mooi gevormde tak is in deze foto juist een pluspunt.VG20

joep jansen

De bovenstaande vossenfoto van Joep Jansen is helaas ook net niet in de agenda gekomen. De blik van het dier is prachtig. Maar het licht is iets te hard en de compositie is niet heel erg spannend.

De vos hieronder (van Erik de Rijk) staat wel in de agenda. Ook een prachtige blik van het dier, het licht is net iets zachter en de compositie is helemaal goed.OV14new

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Blog