Nationale Boomfeestdag staat in het teken van klimaat

Daniël Mulder

9 November 2021 .

aspen tree

De Nationale Boomfeestdag, die wordt gehouden op woensdag 10 november, heeft dit jaar als thema klimaat. Prinses Irene krijgt tijdens de 64e editie van het bomenfeest een eigen bos aangeboden: het Prinses Irenebos.

Prinses Irene wordt door Stichting Nationale Boomfeestdag bedankt voor haar jarenlange inzet voor de natuur. En als ultiem cadeau laat de stichting in Alphen aan den Rijn een nieuw bos aanplanten: het Prinses Irenebos. Het bos zou eigenlijk in 2020 opengaan, maar door de coronapandemie is de boomfeestdag een aantal keer uitgesteld.

nationale boomfeestdag

Populieren. Foto: iStock

Woensdag 10 november planten 350 kinderen honderden struiken en bomen in het Prinses IreneBos. Ook plant de prinses dan zelf een  boom, een populier, als openingshandeling. De bomen en struiken die worden geplant moeten een voedselbos, een bijenbos en een klimaatbos vormen.

De Nationale Boomfeestdag, die voor de 64e keer wordt gehouden, wordt in het hele land gevierd met allerlei activiteiten. Het klimaat staat centraal dit jaar.

Meer over bossen en bomen

  • Zijn er naaldbomen die hun bladeren verliezen?
  • Roots zocht uit wat nu écht de tien allerhoogste bomen van de wereld zijn.
  • Het Speulderbos op de Veluwe wordt ook wel het bos met de dansende bomen genoemd. Een herfstwandeling maken is hier dan ook een feest.
  • Zonder mensen verandert Nederland uiteindelijk in één groot bos…
  • Wist je dat Roots een eigen bos heeft aangeplant?

In de Roots-wandelgids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland vind je 17 natuurroutes door de meest uiteenlopende bossen. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos. Bestel de gids hier eenvoudig online.”

Foto’s: iStock

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Bomen en Planten