Deze foto’s vielen op bij de Roots Foto van de Maand maart wedstrijd

René Alblas

8 April 2022 .

Voor de Roots wedstrijd Foto van de Maand maart kwamen weer veel prachtige foto’s binnen! Inmiddels heeft de redactie daaruit de tien beste foto’s gezocht. Deze tien winnaars staan in de Roots van mei die 21 april uitkomt.

Natuurlijk was er daarnaast nog veel meer moois te beleven bij de Roots Foto van de Maand maart  inzendingen. Roots fotografie-redacteur René Alblas selecteerde daarom tien beelden die nét niet in het blad terechtkwamen maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Hij geeft er een kort commentaar bij. Het thema van de Roots Foto van de Maand maart wedstrijd was Lentemacro’s.

De opvallers van de Foto van de Maand maart:

BLADWESP OP GOUDVIJL – Danny Slijfer. Perfecte en spannende compositie.

 

KROKUSSEN – Piet Haaksma. Mooie sfeer, fraai licht. De lichtvlekken rechts zorgen ervoor dat het beeld in evenwicht is.

 

DASLOOK – Jacqueline Gerhardt. Mooi spel met scherpte en onscherpte.

 

GULDEN SLEUTELBLOEM – Hans van Wijck

 

HANGING – Ruurd Visser. Doordat de vlinders niet op gelijke hoogte hangen is er spanning in het beeld.

 

HET VOORJAAR ONTLUIKT – Judith Senders. Een foto die details laat zien, die je met het blote oog niet kunt waarnemen. Prachtig al die haartjes en stuifmeelkorrels!

 

LENTEBLOESEM – Beverley Brouwer. De vrij drukke achtergrond heeft precies de juiste onscherpte om voor sfeer te zorgen en niet te storen.

 

ORANJETIPJE IN FIJNE SFEREN – Danny Slijfer. De diagonale lijn die de vlinder maakt en de stralen in de achtergrond maken dit beeld heel spannend.

 

ORANJETIPJE OP PINKSTERBLOEM – Wessel Veenbrink. Een eigenzinnige compositie die perfect in evenwicht is door de vage bloemen in de achtergrond.

 

PAPAVER – Rob Groosjohan. Mooie compositie met de bloem rechts van het midden. De druppeltjes maken het beeld af.

 

Elke maand

Maandelijks publiceren we op rootsmagazine.nl de tien foto’s die nét niet bij de selectie van de afgelopen maand(en) zijn gekomen, maar die we toch wel even in de schijnwerpers willen zetten. Bij iedere foto plaatsen we een reactie van de redactie.

Dus er is voldoende reden om mee te doen met de wedstrijd Foto van de Maand! Want wie weet staat jouw foto hierbij de volgende maand, of misschien wel in het blad…

Wil je ook meedoen? Het thema voor april is Reigers. Inzenden kan nog tot en met 10 april. Op 12 april begint de meiwedstrijd. Meedoen kan hier.

Kijk hier voor meer opvallers van de maand.

 

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de maand opvallers