Foto van de maand november 2018: 5 handige tips

René Alblas

29 October 2018 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand november/december 2018 ?

Het thema voor de Foto van de Maand november/december 2018 wedstrijd is ‘paddenstoelen’. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 10 december. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

• Een heel laag standpunt is bij paddenstoelenfotografie meestal het beste. Als je je camera op de grond plaatst kan het kleinste zwammetje er nog majestueus uitzien.

• Kijk bij het fotograferen van paddenstoelen goed naar de omgeving. Liggen er geen storende blaadjes of takjes? Haal ze dan voorzichtig weg, bijvoorbeeld met een pincet of een kwastje.

• De meest fotogenieke oranjegele paddenstoel is de koraalzwam. Dit piepkleine zwammetje kun je het beste vanaf de grond fotograferen. Je kunt eventueel je camera een centimeter ingraven om nog lager te komen. Een uitklapbaar en draaibaar scherm op je camera is heel handig bij paddenstoelenfotografie.

• Kies voor een groot diafragma (bijvoorbeeld f/4.0 of lager) zodat je paddenstoel nog net voldoende scherpte heeft en een eventueel storende achtergrond onscherp is.

• Paddenstoelen lopen niet weg! Gun jezelf dus de rust tijdens de fotografie. Je kunt alle invalshoeken en belichtingen uitproberen.

Hier vind je nog meer tips voor paddenstoelenfotografie.

Hier kun je je foto’s inzenden.

Koraalzwam, Foto: Piet Haaksma

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand