Natuur als kunst, de 10 mooiste beelden

René Alblas

21 November 2023 .

De natuur als kunst, je moet er maar oog voor hebben. Als je goed kijkt zie je overal kunstwerkjes van moeder natuur. Of het nu om een fraai ochtendnevel over een weiland gaat, een spinnenweb of een spreeuwenzwerm, kunst vind je overal. Roots verzamelde de 10 mooiste beelden.

De 10 mooiste beelden met thema Natuur als kunst

Gewoon mooiMarianne Oosterhuis

Mooi voorbeeld van de Natuur als kunst. Deze boom is op zichzelf al een kunstwerk. De lichtvlekken zorgen voor dynamiek in de foto. Gelukkig is het licht zacht, zodat er geen uitgebeten plekken zijn ontstaan.

AmethistzwamJeroen Graat

Door het prachtige, gefilterde licht komen de toch al fotogenieke zwammen extreem goed tot hun recht. De “houding” van de zwammen maakt de foto nóg beter.

IJspegel onder de tak van een naaldboomJogchum Reitsma

Het ijs komt met dit licht al prachtig tot zijn recht, maar de kleuren die gevangen zijn in het ijs maken de foto echt bijzonder.

Spiegeltje, spiegeltje aan de waterkant – Erik Nevels

Alles klopt aan deze foto: de perfecte compositie met de ideaal gevormde boom, de mengeling van reflectie en dat wat je werkelijk in het water ziet liggen. Dit is de Roots Foto van de Maand oktober 2023.

Fata Morgana – Marry van der Geest

Een wonderlijk landschap, gevat in een prima compositie. Met de hoogste boom in het midden, is symmetrie ontstaan, maar die wordt gelijk ook weer doorbroken.

Ochtendmist – Anne Hellings

Prachtige sfeerplaat. Als je wat langer naar deze foto kijkt, kun je ondanks de mist toch allerlei vormen ontdekken. De achterste boom die deels overlapt wordt en een veel lichtere grijstint heeft, zorgt voor diepte in deze foto.

De ochtendstond heeft goud in de mond – Tanja Nijhoff

Het lijkt zo simpel: een spinnenweb en wat uitgebloeide planten. Maar door het schitterende licht is een zeer spannende en sfeervolle foto ontstaan.

Forest explosion – Brigitte van Krimpen  

Een mooi voorbeeld van kaleidoscopie (het samenvoegen van 9 beelden die in een draaiende beweging zijn gemaakt). De warme tinten maken de foto extra spannend.

Meer lezen over kaleidoscopie

.

Carlien Schelhaas – In het laatste avondlicht

De hoed-vormige spreeuwenwolk, de fraaie kleuren in de lucht en de net ondergaande zon maken deze foto heel bijzonder.

Zo fotografeer je spreeuwenwolken.

Hallerbos – Hans van Wijck

Een perfecte compositie met de meest groene boom in het midden van de foto. Dat levert een mooie spanning op. Het randje bloeiende boshyacinten maakt de foto áf.

Meer lezen over het Hallerbos.

Elke maand

Al deze foto’s zijn in gezonden voor de wedstrijd Roots Foto van de Maand. Deze wedstrijd heeft elke maand een ander thema.

Wil je ook meedoen? Het thema voor november/december is Roofvogels. Inzenden kan tot en met 10 december, Op 12 december begint de januariwedstrijd, het thema daarvoor is tuinvogelsMeedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand