Roots Foto van de maand oktober: 4 handige tips

René Alblas

3 October 2016 .

Doe je ook mee met de Roots Foto van de maand oktober wedstrijd? Het thema is ‘de duinen’. Om je winkans te vergroten volgen hier 4 handige tips.

 

• Waaiend zand is een fotogeniek fenomeen. Je kunt hierbij mooi experimenteren met langere sluitertijden. Probeer iets van een blauwe lucht te combineren met het waaiende zand, anders kan het grijzig en saai beeld opleveren.

• Ook waaiende grassen kunnen met een langere sluitertijd (1/8 of langer) een spannend beeld opleveren. Probeer er voor te zorgen dat er ook scherpe (onbeweeglijke) elementen in beeld zijn.

• Pas wel op bij veel wind: opwaaiend zand kan je apparatuur flink beschadigen. Als je geen speciale beschermende hoes hebt, hou je camera (en lenzen) dan zoveel mogelijk in je tas of onder je jas. Laat ook het UV-filter op je camera zitten. Dat beschermt het voorste lenselement.

• Steeds meer fotografen gebruiken een drone om vanuit een hoger standpunt te kunnen fotograferen. In de duinen kun je ook simpelweg de allerhoogste duin uitzoeken en daar mooie overzichtsplaten maken. Laag licht (ochtend of avond) maakt je beeld wel veel aantrekkelijker! De hoogste duintop van Nederland vind je in de Schoorlse duinen (55 meter hoog!)

Meedoen? Dat kan hier.

Dunes of Texel

Foto: Ann Coppens

roots-7

Foto: Marjo Steffen

structuur

Foto: Maura Klumper

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand