Roots Foto van de Maand december: 5 handige tips

René Alblas

3 December 2016 .

Het thema van de Foto van de Maand december wedstrijd is roodborstjes. Wil je ook inzenden voor deze wedstrijd? Dat kan, hier kun je je foto’s inzenden.

Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips:

• Je kunt roodborstjes naar je tuin lokken met broodkruimels en havermout. Maar het meeste succes heb je met meelwormen. Niet heel aantrekkelijk om te kopen, maar roodborstjes zijn nu eenmaal insecteneters.

• Roodborstjes zijn vrij brutaal. Vooral ‘s winters komen ze dichtbij huizen. Met een beetje voer kun je ze heel dichtbij krijgen. Een telelens van 200 mm of meer is handig, maar dit is één van de weinige vogels die je ook zonder telelens kunt vastleggen.

• Probeer de vogels op ooghoogte te fotograferen. Dan wordt je foto veel sprekender. Roodborstjes zoeken hippend op de grond naar voedsel, dus stel je camera laag op. 

• Een roodborst op een takje, midden in het beeld geplaatst, is heel klassiek. Probeer eens te variëren met de compositie. Plaats hem bijvoorbeeld in de linkeronderhoek, als zijn blik dan naar de rechterbovenhoek is gericht, ontstaat er een mooie diagonale lijn.

• Recht van voren fotograferen kan verrassende beelden opleveren. De roodborst krijgt zo iets ‘menselijks’.

Foto: Raymond Widawski

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand