Vrouwtjes baardman in het riet

René Alblas

12 April 2020 .

“Misschien beeldt dit vrouwtje baardman uit hoe veel mensen zich nu voelen”, zegt fotograaf Eric van Hul bij zijn foto. Hij gaf er de titel “ingetogen” aan. En inderdaad het is nu wel de tijd om ingetogen te zijn. De prachtige plaat is hoe dan ook de nieuwe Roots Foto van de Week!

Eric zond deze foto, van een vrouwtjes baardman in het riet, in voor de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de april/meiwedstrijd. Het thema voor de april/meiwedstrijd is “Vogels van de Lage Landen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 10 mei. Dus je hebt alle tijd om je mooiste foto’s uit te zoeken voor deze wedstrijd. Op 14 mei start de Foto van de Maand juniwedstrijd.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

baardman

Vroeger heette de baardman gewoon baardmees. Het mooie vogeltje wordt tegenwoordig ook vaak baardmannetje genoemd…

De uitslag: de 10 beste en 10 eervolle vermeldingen

De 10 beste foto’s van de Roots Foto van de Maand april/mei wedstrijd worden gepubliceerd in het juli/augustus -nummer van Roots. Medio juni publiceren we de winnaars ook op deze site. Begin juni tonen we hier op de Rootssite alvast 10 eervolle vermeldingen. Dat zijn foto’s die net niet bij de eindselectie van de april/meiwedstrijd zijn terechtgekomen, maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Dus hou deze site in de gaten. Een kijkje nemen bij de eervolle vermeldingen van de vorige maanden? Kijk dan hier.

Wil je meedoen met de wedstrijd? Stuur dan hier je foto’s in!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week