Dambordje in de eerste zonnestralen

René Alblas

21 July 2019 .

Dit prachtig gefotografeerde dambordje is de nieuwe Roots Foto van de Week!  Klaas Hollebeek maakte de foto ‘s ochtends vroeg, bij de eerste zonnestralen. De harmonie van de vlinder en zijn omgeving is perfect.

Klaas zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand juli wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

De redactie van Roots kiest wekelijks een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Je kunt nu meedoen aan de juli-wedstrijd. Het thema voor de juli-wedstrijd is “Vlinders en libellen”. Haas is geboden want inzenden voor dit thema kan tot en met 22 juli. Op 24 juli start de Foto van de Maand augustus wedstrijd. Het thema voor augustus is “strand en duinen”.

Klik hier om nu mee te doen met de juli-wedstrijd.

Hierbij nog wat handige tips om mee te doen aan de juli-wedstrijd:

• Neem je tijd. Probeer niet zoveel mogelijk vlinders/libellen in één sessie vast te leggen, maar concentreer je op één diertje. Langer bestuderen zorgt voor betere foto’s.
• Gebruik een statief. Je bent weliswaar iets minder flexibel, maar het loont. Probeer wat voorwerk te doen door te bepalen waar je de meeste kans hebt op vlinders of libellen en plaats daar je statief.
• Benader vlinders heel voorzichtig om te voorkomen dat ze wegvliegen. Wanneer je een schaduw werpt over de vlinder zal hij direct wegvliegen.
• Ook libellen moet je heel voorzichtig benaderen. Hier geldt dat je het beste al van een afstand op ooghoogte van de libel kunt komen, als je het diertje dan in een rechte lijn benadert (met de camera al op de goede hoogte) heb je het minste kans om opgemerkt te woorden.

• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op de Rootssite

• Nog meer inspiratie nodig? Lees hier hoe Roots fotoblogger Bert Faber een weidebeekjuffer fotografeert.

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week