Doorkijkje met damherten

René Alblas

14 January 2024 .

Dit prachtige doorkijkje met damherten is gemaakt door Martin in de Wal. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

In Nederland en België leven drie soorten herten, het edelhert, de ree en het damhert. De laatstgenoemde komt voor op de Veluwe en in de Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleidingduinen, Manteling van Walcheren, Kop van Schouwen, Zuid-Hollandse Duinen, Lauwersmeer en het Friese Oranjewoud. Het damhert staat wat formaat betreft tussen de ree en het edelhert in. De schofthoogte is 90 centimeter.

De bronsttijd van damherten is iets later dan die van de edelherten: oktober/november. Meer lezen over het burrelen van damherten.

De zomervacht van damherten is kastanjebruin met soms witte vlekken. 

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de februari-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand februari wedstrijd. Het thema daarvan is Doorkijkjes. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 4 februari. Op 6 februari start de maart wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Lente Macro’s.

Enthousiast van deze Foto van de Week? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week