Doorkijkje met roestende ransuil

René Alblas

21 January 2024 .

Deze schitterende foto van een doorkijkje met roestende ransuil is gemaakt door Gina Heynze. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

De ransuil herken je makkelijk aan de lange, vaak omhooggerichte oorpluimen. Het is een vrij slanke uil. De ogen zijn oranje (dat is op deze foto moeilijk te zien).

In de winter zoeken veel ransuilen een roestplaats op. Een plek waar ze zich schuil houden. Vaak zijn dit soort plekken in of nabij de stad, het “roesten” wordt voornamelijk in groepen gedaan. Als het je lukt om een roestende ransuil in een boom te zien (niet makkelijk want ze houden zich goed schuil) dan vind je er mogelijk nog wel meer.

Lees hier nog veel meer over ransuilen en het roesten.

Zo klinkt een ransuil.

Mooi doorkijkje met roestende ransuil . De uilen weten zich vaak goed te verstoppen.

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de februari-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand februari wedstrijd. Het thema daarvan is Doorkijkjes. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 4 februari. Op 6 februari start de maart wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Lente Macro’s.

Enthousiast van deze Foto van de Week? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week