Badderend pimpelmeesje

René Alblas

2 July 2023 .

“Veel meesjes kwamen drinken en badderen tijdens mijn bezoek aan een vogelkijkhut. Dit pimpelmeesje keek eerst wat om zich heen voor het ging drinken.” Aldus de toelichting van fotograaf Els Nijhuis. Dit is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Een pimpelmeesje en andere tuinvogels kun je natuurlijk prima in je eigen tuin fotograferen. Maar in een fotohut maak je kans op nog veel meer (bijzondere) soorten. Lees er meer over in dit artikel over de fotohut van fotograaf Henkjan Kievit.

Wist je dat de pimpelmees op de derde plaats eindigde bij de Landelijke Tuinvogeltelling van januari 2023? Op de plekken één en twee stonden de huismus en de koolmees.

Titel van deze foto van Els Nijhuis: Daar sta je dan!

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de juni/juli-wedstrijd, met als thema Langs het water.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. Het thema daarvan is Langs het water. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 9 juli. Op 11 juli start de Foto van de Maand augustus wedstrijd met als thema Klein en kleurig.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week