Een bosanemoon in kikkerperspectief

René Alblas

11-04-2021 00:00:00

Wat een originele kijk op een bosanemoon. Met de camera op de grond wist Iris Waanders deze foto met kikkerperspectief te maken. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Iris Waanders stuurde deze foto van een bosanemoon in kikkerperspectief in voor de Roots Foto van de Maand april wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt vanaf maandag 12 april inzenden voor de meiwedstrijd. Het thema voor deze wedstrijd is “Mezen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 16 mei. Handige tips voor dit onderwerp vind je onderaan deze pagina.
Op 18 mei start de juni-fotowedstrijd, het thema daarvoor is “Geel en wit”.

Inspiratie nodig? Kijk hier voor nog veel meer handige fototips.

Klik hier om mee te doen met de wedstrijd.

bosanemoon

Handige tips voor de Foto van de Maand mei wedstrijd:

• Waarmee lok je het beste de mezen naar je tuin? Vetbollen, kokosnoot, zonnepitten en pinda’s. Let op dat de pinda’s ongezouten zijn. Het veiligst is een pindasilo, dan kunnen de vogels alleen kleine stukjes oppeuzelen. Met zoutloze pindakaas kun je ook prima mezen lokken.

• Probeer je lokmiddelen wel buiten beeld te houden tijdens het fotograferen. Of verstop bijvoorbeeld wat voer in een grote dennenappel.

• Zorg voor een mooie grote tak in de buurt van het lokmateriaal. De meeste mezen zullen daar eerst even plaatsnemen.

• Probeer eens een vliegende mees vast te leggen. Bijvoorbeeld vlak voordat hij neerstrijkt. Denk dan aan een korte sluitertijd. Een andere optie (die de nodige oefening vraagt) is het meetrekken van je camera. Terwijl je de ontspanknop indrukt, ‘trek’ je de camera dan mee in dezelfde snelheid als de vliegende vogel. Een sluitertijd van 1/30 kun je hierbij goed gebruiken.

Recente Editie

Meer Foto van de Week