Een jong ree in de verte

René Alblas

20 January 2019 .

Prachtig, zo’n jong ree dat komt aangehuppeld! Bianca Blonk maakte deze foto, het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Bianca zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand februari wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

De redactie kiest wekelijks een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Wil je ook meedoen? Je kunt nog inzenden tot en met 18 februari. Het thema voor de februari wedstrijd is diepte. De winnende foto’s komen in de Roots van april 2019.

Klik hier om mee te doen met de februariwedstrijd. Het thema voor maart is Groot en klein, inzenden voor dit thema kan vanaf 20 februari.

Hierbij nog wat handige tips:

• Met onscherpte kun je veel diepte creëren in een beeld. Door je diafragma op een wat lagere waarde in te stellen ontstaat zowel in de voor- als in de achtergrond onscherpte.
• Houd er rekening mee dat vanaf het punt waarop je scherpstelt, tweederde van de totale scherptediepte naar achteren gaat, en eenderde naar voren.
• Veel onscherpte in de voorgrond kan storend werken.
• Nevels kunnen ook voor extra diepte zorgen. Bijvoorbeeld een achtergrond waarin bomen in een nevel zijn gehuld terwijl de voorgrond scherp is.
• Probeer een “slingerpad” in je foto te maken. Als er bijvoorbeeld bomen op verschillende afstanden staan kun je een denkbeeldige lijn trekken van de dichtstbijzijnde naar de meest verre boom.
• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week