Flamingo in warm licht

René Alblas

22 September 2019 .

Prachtige plaat van een flamingo, het is de nieuwe Roots Foto van de Week. De maker is Bert Jonkhans. Bert reisde er niet voor naar de Camargue, maar maakte deze foto in de dierentuin. Door gebruik te maken van spotmeting en flink onder te belichten kwam hij tot dit zeer sfeervolle beeld.

Bert zond deze foto van een flamingo in voor de Roots Foto van de Maand oktober wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu meedoen aan de oktoberwedstrijd. Het thema voor de oktoberwedstrijd is “Rood/oranje/geel”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 20 oktober. Op 22 oktober start de Foto van de Maand novemberwedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van oktober is “uilen en roofvogels”.

Klik hier om mee te doen met de oktoberwedstrijd.

flamingo

Om je winkansen te vergroten zijn hier wat tips voor de oktoberwedstrijd, met als thema Rood/oranje/geel:

• Natuurlijk kun je kiezen voor bekende herfstattributen zoals blaadjes, paddenstoelen of bomenrijen. Maar denk ook eens aan najaarsbloemen of vruchten in de goede kleur. Ook vossen en eekhoorns kunnen een prachtige oranje gloed hebben.

• Een opvallende verkleurder is de krentenboom, in oktober worden de blaadjes intens rood.

• Als je herfstblaadjes wilt fotograferen, probeer dan vers gevallen beukenblad te vinden. Wanneer het net van de boom is, wordt het licht optimaal weerkaatst en is de kleur heel intens.

• Een polarisatiefilter versterkt de kleuren en voorkomt storende reflecties van waterdruppels. Natte herfstblaadjes krijgen een intensere kleur en blauwe luchten worden feller. Als je deze polarisatiefilter (ook wel CPL-filter genoemd) eenmaal op je lens hebt geschroefd, kun je draaien om het gewenste effect te krijgen. Pas wel op dat je nooit meerdere filters op elkaar plaatst, dat geeft ongewenste effecten en het is lastig om ze van elkaar los te krijgen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week