Grondeekhoorn in prachtig herfstlicht

René Alblas

3 September 2023 .

Sprookjesachtig mooi, deze foto van een Siberische grondeekhoorn. De maker is Loes Belovics. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Dit is de toelichting van de fotograaf: “Dit Siberische grondeekhoorntje was druk aan het hamsteren, met overvolle wangzakken dook hij zijn telkens zijn holletje in. Dat ging veel te snel om te fotograferen. Maar iedere keer als hij weer boven de grond kwam bleef hij een paar tellen zitten om zijn snuitje te wassen. Op één van die momenten zette zonnetje het bos heel even in prachtig herfstlicht.”

In Nederland kun je Siberische grondeekhoorns spotten in het Wandelbos bij Tilburg. Hoe komen de Siberische grondeekhoorns daar terecht? Daarover doen verschillende verhalen de ronde. De meest plausibele is dat de dieren ontsnapt zijn toen de dierentuin van Tilburg werd gesloten.

In tegenstelling tot de gewone eekhoorn gaat een Siberische grondeekhoorn wel in winterslaap. Ze maken daarvoor een hol in de grond.

Heerlijke herfstsfeer

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand september wedstrijd. Het thema daarvan is Eekhoorns. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 september. Op 12 september start de oktober wedstrijd, met als thema Natuur als kunst.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week