Kleurig schuim op het strand, net juwelen…

René Alblas

11 August 2019 .

Deze kleurige plaat van schuim op het strand werd gemaakt door Rob Blanken. “Als het schuim wat langer op het strand ligt,  ontstaan er allerlei kleuren. Het zijn net juwelen.”, zegt hij. Deze bijna abstracte plaat is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Rob zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand augustus wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Je kunt nu meedoen aan de augustus-wedstrijd. Het thema voor de augustus-wedstrijd is “Strand en duinen”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 18 augustus. Op 20 augustus start de Foto van de Maand september wedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van september is “contrasten”.

Klik hier om nu mee te doen met de augustus-wedstrijd.

Hierbij nog een aantal handige tips om mee te doen aan de Foto van de Maand augustus-wedstrijd:

• Veel wind is een pluspunt als je op het strand fotografeert. Golven kun je vastleggen met een sluitertijd van 1/10 of langer, zo krijg je een mooie bewegingsonscherpte. Wees wel voorzichtig met opwaaiend zand, bescherm je camera!

• Opwaaiend zand is zeer fotogeniek en ook hier kun je experimenteren met langere sluitertijden. Probeer ook iets van een blauwe lucht in de foto te krijgen, anders kan het een grijzig en saai beeld opleveren.

• Strandlopers langs de vloedlijn vormen een ideaal onderwerp. Benader ze zo voorzichtig mogelijk en maak je klein. Zo heb je de minste kans dat je onderwerp voortijdig wegvliegt.

• Als je het liefst je eigen tempo bepaalt, kun je je richten op zandstructuren. De zee als “beeldhouwer” blijft fascineren. Als je dit doet bij een lage zonnestand, komen de reliëfs het mooist tot hun recht.

• Vroeg opstaan loont: voordat de badgasten en toeristen arriveren, kan het zand er nog mooi maagdelijk uitzien.

• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op de Rootssite

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week