Oehoe vliegt over op een mooie zomerdag

René Alblas

21 November 2021 .

Deze oehoe vliegt over op een mooie zomerdag. De foto is gemaakt door Bianca Commissaris. Als een uil vrolijk zou kunnen kijken, dan moet dat er ongeveer zo uitzien als in deze foto!  Deze fraaie opname is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Bianca Commissaris stuurde deze foto ‘ oehoe vliegt over op een mooie zomerdag’ in in voor de Roots Foto van de Maand november wedstrijd.

Meer lezen over de oehoe.

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu inzenden voor de wedstrijd van november/december. Het thema hiervoor is Vliegende roofvogels. Inzenden kan tot en met 8 december. Hieronder vind je handige tips om mee te doen.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Meedoen aan de wedstrijd.

 

Handige tips voor de Foto van de Maand november/december wedstrijd:

• Begin eenvoudig. Als je nog nooit roofvogels gefotografeerd hebt, kun je het best eerst gaan oefenen op makkelijk bereikbare vliegende (tuin)vogels dicht in de buurt, zoals mussen, mezen of meeuwen. Als je wat ervaring hebt opgedaan met zo’n vliegend onderwerp kun je overstappen naar het grotere werk. Als eerste roofvogel kun je het beste de buizerd nemen. Die vind je vaak langs autowegen.

• Waar vind je roofvogels? Veel soorten kun je vinden op akkers en weilanden, sommige soorten prefereren bosgebieden. Raadpleeg een vogelgids en verdiep je in de verschillende soorten. Sites als waarneming.nl kunnen je op weg helpen om een roofvogelplek bij jou in de buurt te vinden.

• Heb je wat beelden van vliegende roofvogels gemaakt, maar vind je ze niet zo aansprekend? Probeer dan eens een landende of net opvliegende vogel te fotograferen. Het vogellijf ziet er in zo’n situatie vaak interessanter uit.

• Een telelens is onmisbaar bij roofvogelfotografie. Minimaal 300 millimeter. Een statief kan handig zijn, maar dan vooral bij roofvogels die landen of opstijgen. Bij echte vliegbeelden maakt het statief je minder flexibel.

Klik hier om mee te doen met de Foto van de Maand wedstrijd.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week