Abstracte golven

René Alblas

18 August 2019 .

“Uit de hand met de golven mee bewogen”, zo luidt de toelichting van Connie de With, de fotograaf van dit bijna abstracte kunstwerkje. Deze schitterende dynamische plaat is verkozen tot de nieuwe Roots Foto van de Week.

Connie zond deze foto in voor de Roots Foto van de Maand augustus wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd. Je kunt nu meedoen aan de augustus-wedstrijd. Het thema voor de augustus-wedstrijd is “Strand en duinen”. Inzenden voor dit thema kan nog tot en met 18 augustus. Dus haast is geboden! Op 20 augustus start de Foto van de Maand september wedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van september is “contrasten”.

Klik hier om vandaag nog mee te doen met de augustus-wedstrijd.

We geven alvast wat tips voor de septemberwedstrijd:

• Contrasten in kleur kunnen je foto heel spannend maken. Het mooiste contrast krijg je van kleuren die complementair zijn. Zoek in Google naar de uitvinder van de complementaire kleuren Johannes Itten. Geel blijkt bijvoorbeeld het sterkst te werken naast paars.

• Een contrast dat ook altijd goed werkt is het warm-koud contrast. Denk daarbij aan warme oranje/rode tinten in combinatie met grijs/blauwe tinten in één foto. Je kunt het ook heel letterlijk uitbeelden met een opkomende zon boven een berijpte tak.

• Felle kleuren tegenover sombere tinten kunnen ook een spannend beeld opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een knalrode vliegenzwam of een knalgele koraalzwam in een sombere bosomgeving.

• Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op de Rootssite

Inzenden voor de septemberwedstrijd kan tot en met 15 september.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week