Oplettende eekhoorn

René Alblas

17 September 2023 .

Deze oplettende eekhoorn in een prachtige houding en met mooi licht is gefotografeerd door Carlien Schelhaas. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

“Wat zijn ze schattig en wat kun je er van genieten als je ze ziet langskomen. Elke keer opnieuw een andere houding. Elke keer opnieuw genieten van hun nieuwsgierigheid”, schrijft Carlien Schelhaas over deze oplettende eekhoorn.

In september en oktober zijn eekhoorns al weer volop bezig om een wintervoorraad aan te leggen. Ze houden weliswaar geen winterslaap maar blijven wel vaak in (de buurt van) hun nest tijdens de koude dagen. Dan is een gevulde voorraadkast natuurlijk wel handig. Eekhoorns verstoppen hun voedsel vaak in de grond of in boomholtes of de oksel van een boomstam.

Gewoonlijk zijn eekhoorns roodbruin met een witte buikzijde, maar ‘s winters wordt het bruin wat grijzer. De kleur wordt ook wat meer grijs als de eekhoorn ouder wordt. In de winter krijgen ze ook oorpluimen.

Zelf eekhoorns zien? Roots geeft je tips en hotspots.

eekhoorn rootsmagazine
Aan de borstvlekken te zien, heeft deze oplettende eekhoorn net een lekker maaltje achter de rug

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand oktober wedstrijd. Het thema daarvan is Natuur als kunst. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 15 oktober. Op 17 oktober start de november wedstrijd, met als thema Roofvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week