Spannend beeld: een grote zilverreiger in de elzenboom

René Alblas

20 March 2022 .

Deze bijzondere foto van een grote zilverreiger in een elzenboom is de nieuwe Roots Foto van de Week. De fotograaf is Martin in de Wal.

De grote zilverreiger komt oorspronkelijk uit het oostelijke, mediterrane gebied. Het dier heeft zijn leefgebied steeds weten uit te breiden, tot aan Nederland aan toe.  Je vindt ze onder andere in de  Oostvaardersplassen.

Martin in de Wal stuurde deze foto van een grote zilverreiger in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand april.

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu inzenden voor de wedstrijd van april. De uiterste inzenddatum is 10 april en  het thema is Reigers. Op 12 april start de meiwedstrijd, het thema daarvoor is humor in de natuur. Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de aprilwedstrijd.

Meedoen aan de wedstrijd.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Handige tips voor de Foto van de Maand april wedstrijd:

• Reigers laten zich redelijk makkelijk fotograferen omdat ze vaak lang op één plek staan. Dus neem rustig je tijd om de beste positie te kiezen. Let daarbij ook op de achtergrond. Staan er geen storende boerenschuren of electriciteitsmasten?

• April is nesteltijd. De reigers vliegen nu af en aan om hun nest in te richten. Als je wat langer de tijd neemt, ontdek je waar de reiger steeds landt (vaak in wilgen) en kun je een foto van een landende reiger maken.

• Een laag standpunt (op ooghoogte met de vogels) werkt meestal het beste. Als je op mensenhoogte fotografeert lijken de dieren veel nietiger en zie je voornamelijk gras als achtergrond. Bij een laag standpunt kun je ook de lucht als achtergrond gebruiken.

• Een telelens, van minimaal 200 millimeter is je grootste vriend bij dit onderwerp.

 

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland  als je de code GRATIS gebruikt.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week