Uilskuiken staat op één poot

René Alblas

15 May 2022 .

Deze foto van een uilskuiken op één poot is gemaakt door Ingrid van Gulick. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Het bijschrift van deze foto van een jonge kerkuil is”Ben ik nu een ooievaar?”.

 

Ingrid van Gulick stuurde deze foto van een uilskuiken in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand mei.

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu nog inzenden voor de wedstrijd van mei. De uiterste inzenddatum is 15 mei en het thema is Humor in de natuur. Op 17 mei start de juniwedstrijd, het thema daarvoor is kleurrijke insecten. Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de juniwedstrijd.

Meedoen aan de wedstrijd.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

Handige tips voor de Foto van de Maand juni wedstrijd:

  • Bij kleurrijke insecten kun je natuurlijk denken aan vlinders en libellen. Andere voorbeelden zijn lieveheersbeestjes, vuurwantsen, gouden torren of allerlei rupsen.
  • Heb je een mooi onderwerp gevonden? Neem dan je tijd. Probeer niet zoveel mogelijk insecten in één fotografeersessie vast te leggen, maar concentreer je op één diertje. Langer bestuderen zorgt ervoor dat je het gedrag van het dier beter kunt begrijpen en dat je dus ook het allerbeste moment van fotograferen kunt bepalen.
  • Het voordeel van dit onderwerp is dat je niet ver hoeft te reizen. In de tuin vind je genoeg kleurrijke insecten. Als je geen tuin hebt of eens wat anders wil, kun je een vlindertuin bezoeken, adressen vind je op vlinderstichting.nl. Liever de natuur in? Het walhalla voor vlinders vind je in Viroinval, ten zuiden van Namen in België. Hier vliegen soorten die je nergens anders vindt.
  • Pas op met glimmende insecten, zoals lieveheersbeestjes en torren. Als het zonlicht op hun schild reflecteert kan dit voor storende witte vlekken zorgen. Dit kun je voorkomen door iets onder te belichten of door een schaduwrijke plek op te zoeken. Fotograferen vlak voor zonsopkomst of tijdens een lichtbewolkte dag is ook een optie.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week