Vrouwtje Grote bonte specht zoekt voedsel

René Alblas

11 February 2024 .

Deze fraaie foto van een vrouwtje grote bonte specht is gemaakt door Martine de Jongh. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Bij de grote bonte specht hebben de mannetjes een rode nekvlek, het vrouwtje grote bonte specht heeft geen nekvlek. De jonge grote bonte spechten hebben een rood petje. Om het ingewikkelder te maken: een volwassen middelste bonte specht heeft ook een rood petje. Het verschil zit hem in de zwarte halsstreep:  bij de jonge grote loopt deze door tot aan de snavel en het achterhoofd en bij de middelste niet (die heeft dus een veel wittere kop).

Lees hier alles over spechten in de tuin.

Ook mooi: deze video over een vrouwtje grote bonte specht dat een kleintje voert.

grote bonte specht in de boom
Geen rode nekvlek: dus een vrouwtje grote bonte specht

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de februari-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand maart wedstrijd. Het thema daarvan is Lente Macro’s. Inzenden voor deze wedstrijd kan nog tot en met 3 maart. Op 5 maart start de april wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Less is more.

Enthousiast van deze Foto van de Week met de grote bonte specht? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week