De winnaars van de Nature TTL Photographer of the Year 2022 wedstrijd

René Alblas

12 August 2022 .

Jaarlijks organiseert de engels Nature TTL Photography site een fotowedstrijd. Vanuit de hele wereld worden prachtige foto’s ingestuurd. Er zijn dit jaar 9 categorieën, elk met een winnaar en een tweede plaats. Daarnaast is er natuurlijk een hoofdprijswinnaar. Roots maakte een selectie van de mooiste winnende foto’s. 

 

Nature TTL

Winnaar categorie Camera-vallen. De Franse fotograaf Geoffrey Reynaud maakte deze foto van een grizzly in Yukon, Canada. Bij een temperatuur van min 15 graden is de sneeuw op de beer veranderd in ijsklompjes. Gefotografeerd met een cameraval van 2 dagen.

 

Nature TTL

Tweede plaats categorie Camera-vallen. De Duitse fotograaf Sascha Fonseca maakte deze foto van een sneeuwpanter in Ladakh, India. Deze foto is het resultaat van een driejarig camera-vallen project in de Himalaya.

 

Tweede plaats categorie Landschappen. De Poolse fotograaf Marek Biegalski maakte deze foto van een vulkaanuitbarsting op het Reykjanes schiereiland. Dat ligt bij Reykjavik in IJsland.

 

Nature TTL

Tweede plaats categorie De nachthemel. De Italiaan Mauro Tronto maakte deze opname van het noorderlicht met tegelijkertijd een regenboog bij de Godafoss waterval in IJsland. En omdat er helaas zoveel genept wordt in fotografieland zegt hij het er maar even bij. “Dit is géén samengestelde foto, alles gebeurde op één moment.

 

Winnaar jeugdcategorie, tot 16 jaar. De Indiase fotograaf Achintya Murthy maakte deze foto van twee malabarparkieten in Hosanagara, Karnataka, India.

 

Nature TTL

Tweede plaats categorie Urban Wildlife. De Franse fotograaf Josselin Coronou maakte deze foto bij Helensburg in Australie. Het licht in dit vervallen treinstation wordt veroorzaakt door duizenden glimwormen.

 

Nature TTL

Tweede plaats categorie Wildportretten. De Zwitserse fotograaf Matt Engelmann maakte dit portret van een vos bij Graubünden in zijn eigen land.

Hoofdprijswinnaar Nature TTL

Hoofdprijs. De Amerikaan Dennis Stogsdill maakte deze foto van een caracal die op flamingo’s jaagt in Tanzania.

Kijk voor nog meer winnaars op de site van Nature TTL.

Binnenkort maken we ook de 10 prijswinnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd bekend. Kijk alvast naar de selectie van 25 foto’s waaruit de jurys de prijswinnaars hebben gekozen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie