Roots Natuurfotowedstrijd 2018, de eerste uitslagen

René Alblas

15 June 2018 .

De jurering voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2018 is nog in volle gang. De 100 beste foto’s zijn inmiddels uitgekozen en zijn terechtgekomen in de Roots Natuuragenda 2019. Deze agenda verschijnt over 2 maanden, dus in de tweede helft van augustus.

Zit jouw foto daarbij? Of misschien wel meerdere foto’s van jou? Ieder jaar zijn er wel een aantal fotografen met 2, 3 of zelfs 4 foto’s in de agenda. Dat kan gebeuren, omdat er anoniem gejureerd wordt.

Eind juni komt de jury weer bijelkaar om uit de 100 beste foto’s de 15 prijswinnaars te kiezen.

Tipje van de sluier

In de komende weken zullen we wat kleine tipjes van de sluier op gaan lichten. Vandaag beginnen we met een speciale categorie. De categorie “nét niet bij de beste 100”.

Van de bijna 5000 ingezonden foto’s bleven er na diverse (pittige) selectierondes zo’n 300 over. Daarna bracht de redactie dit aantal al wikkend en wegend terug tot iets meer dan 100 foto’s. En dat is dus nog net iets teveel. Met pijn in het hart is toen alsnog “afscheid genomen” van 9 foto’s.

Drie van deze “nét niet bij de beste 100” foto’s laten we hieronder zien. Drie toppers, die zeker een publicatie verdienen!

Deze vliegende havik van Roelof Molenaar heeft net de eindsprint niet gehaald.

 

Ook dit Schotse landschap van Luuk Belgers is net niet in de Natuuragenda 2019 gekomen.

 

Ook deze kikker van Ruurd Visser haalde het net niet…

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie