Stoeiende IJslandse ponys

René Alblas

26-03-2023 12:05:01

Wild horses!

Deze IJslandse Pony's waren hun krachten aan het meten in het water

Wat een kracht stralen deze IJslandse ponys uit! Deze fraaie foto van Tom Kruissink past prima in het thema van de Foto van de Maand april wedstrijd (de kracht van de natuur). Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

“Deze IJslandse Pony’s waren hun krachten aan het meten in het water, wat een spetterend gezicht was”, aldus de fotograaf. De IJslandse pony (of IJslander) is een regelrechte afstammeling van het Europese oerpaard. Door de geïsoleerde ligging van IJsland en een eeuwenlang verbod op het importeren van paarden (waardoor geen genen-vermenging plaatsvond) is dit paard sterk verwant aan het oerpaard. Vanwege zijn beperkte grootte (tussen 1,3 en 1,5 meter hoogte) wordt de IJslander vaak ook IJslandse pony genoemd. 

Bekijk deze 5 handige tips om grote grazers te fotograferen.

 

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de april-wedstrijd, met als thema De kracht van de natuur.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand april wedstrijd. Het thema daarvan is De kracht van de natuur. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 11 april. Op 13 april start de Foto van de Maand mei wedstrijd met als thema Oranje en geel.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

 

Wat je leest in Roots juni:

  • Wandelen door het Zuid-Limburgse Heuvelland
  • Alles over de meest fotogenieke amfibieën ter wereld: boomkikkers
  • Lezersfoto’s: de kracht van de natuur
  • Boommarters op zolder 
  • Bidsprinkhaan: nieuwe soort voor Nederland
  • Natuurommetje in Waverhoek (op zoek naar de blauwborst)

En nog veel meer. Bestel Roots juni snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.

Recente Editie


Meer Foto van de Week