Het verhaal achter een winnende foto: Piebe van den Berg 

René Alblas

30 August 2019 .

Ruim 6500 foto’s werden ingestuurd voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Een jury koos daar de 15 beste foto’s uit en daarnaast kon het publiek een stem uitbrengen voor de Roots Natuurfotowedstrijd Publieksprijs 2019. De 25 foto’s met de meeste stemmen worden vanaf volgende week tentoongesteld in de Hortus Botanicus Amsterdam. Roots sprak met de maker van één van die 25 publieksfavorieten; finalist Piebe van den Berg.

De foto van Piebe: Kleine parelmoervlinder

Ben je trots op deze foto?

“Ik ben trots op deze foto, omdat het nogal wat moeite kostte om deze vlinder er goed op te krijgen… hij vloog steeds naar een andere lavendel bloem.”

Hoe kwam de foto tot stand?

We kampeerden in de Provence en op de markt van Gordes zag ik een foto van het prachtige klooster van Senanque. Bestudering van de kaart leerde dat we er niet eens ver vanaf zaten. We zijn daar naartoe gegaan en ik heb daar ook prachtige foto’s kunnen maken van het klooster met de lavendel velden ervoor. Toen bleek dat er ook nog een grote tuin met lavendel bij het klooster was, met prachtige vlinders. Ik ben wel een uur op jacht geweest om deze prachtige vlinder er zo mooi op te krijgen. Uiteindelijk lukte het mij en de voldoening was groot.

Heb je een tip voor andere fotografen?

Blijf geduldig met vlinders en blijf het proberen, het is de moeite waard indien het uiteindelijk toch lukt.

Kijk hier voor alle 25 foto’s die te zien zijn in de Hortus Botanicus Amsterdam.

Benieuwd wie de Roots Natuurfotowedstrijd Publieksprijs 2019 gaat winnen (en een schitterende Nikon Z 6 camera zal krijgen)? Dat publiceren we op 9 september. De winnaars van de juryprijzen maken we 7 september bekend.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotowedstrijd 2019