Roots Natuurfotowedstrijd 2019, de eerste uitslagen

René Alblas

3 May 2019 .

Op 27 maart sloot de inzendtermijn voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Daarna is de jury, bestaande uit chefredacteur Caroline Vogel en fotografieredacteur René Alblas, aan de slag gegaan met de selectie.

Er waren dit jaar ruim 6500 inzendingen. Een record! Het was dan ook een hele opgave om uit deze enorme reeks beelden (ongeveer) de 100 mooiste te halen. Inmiddels zijn de 108 beste foto’s uitgekozen. De 108 gelukkige fotografen krijgen in de loop van mei bericht. Zij krijgen allemaal een plaatsje in de Roots Natuuragenda 2020.

108 foto’s

Dezelfde 108 foto’s gaan ook door naar de publieksjury. Vanaf 1 juni kan er gestemd worden op deze 108 topfoto’s. Hou de site en social media van Roots in de gaten. Daarop leggen we tegen die tijd uit hoe en waar je kunt stemmen.

Ten slotte gaan de 108 beste foto’s ook door naar de vakjury. Hierin zitten naast de eerdergenoemde Caroline en René ook hoofdredacteur Fanny Glazenburg en de gelauterde natuurfotografen Mart Smit en David Pattyn. De vakjury kiest de 15 prijswinnaars, die krijgen rond 1 augustus bericht. In het oktobernummer van Roots publiceren we deze 15 winnaars allemaal.

5 netnieters

Het zijn spannende tijden voor de inzenders van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Vandaag lichten we alvast een tipje van de sluier op. De 5 foto’s die hieronder staan afgebeeld hebben nét niet de selectie van 108 gehaald. Hierbij zetten we deze “netnieters” toch even in het zonnetje.

Hamerkop koppel. Foto: Wim Hoek

 

Kluut. Foto: Renata de Wit

 

Knoopkruidparelmoervlinder. Foto: Thijs Glastra

 

Albatrossen. Foto: Maurice Smeets

 

Impala’s. Foto: Henk Laverman

Vrijdag 10 mei publiceren we nog 5 “netnieters”.

Wat waren ook al weer de prijzen die je kunt winnen in de Roots Natuurfotowedstrijd 2019? Kijk nog even hier.


Meer Natuurfotowedstrijd 2019