Nieuwe resultaten van de Roots Natuurfotowedstrijd 2021!

René Alblas

28 May 2021 .

De Roots Natuurfotowedstrijd 2021 heeft een recordaantal inzendingen opgeleverd! Er zijn maar liefst 8010 natuurfoto’s ingezonden! Deze week maken we opnieuw 10 half-finalisten bekend.

Het was een flinke klus om de allerbeste 108 foto’s voor de Roots Natuuragenda te selecteren. Voordat we deze uiteindelijke selectie konden maken zijn er eerst nog selecties van 400 en daarna van 200 foto’s gemaakt. Van die laatste 200 foto’s hebben er dus uiteindelijk 108 de Roots Natuuragenda 2022 gehaald. Van de resterende 92 foto’s publiceren we deze week een aantal voorbeelden. Half-finalisten die een beetje extra aandacht verdienen. Hieronder vind je wederom een selectie van 10 half-finalisten. Op 21 mei publiceerden we al 10 andere half-finalisten.

De Hortus selectie

Bij het selecteren van 108 foto’s zit het werk er voor de jury nog niet op. Uit de 108 foto’s – die allemaal een plekje in de Roots Natuuragenda 2022 hebben gekregen- zal de jury binnenkort de 7 categoriewinnaars en de hoofdprijswinnaar kiezen. Bovendien zullen deze 8 prijswinnaars samen met nog 17 andere geselecteerde foto’s tentoongesteld worden in de Amsterdamse Hortus Botanicus. Deze 25 foto’s vormen samen de “Hortus-selectie”.

Op 14 juni start de Publieksjurering van de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Dan zal deze eerdergenoemde “Hortus-selectie” bekend gemaakt worden op de site (klik hier voor de stemsite). Vervolgens kan iedereen tot en met 25 juli een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete foto!

10 half-finalisten van de Roots Natuurfotowedstrijd 2021

Strekoefening • Leo Tukker

 

Zonsondergang Ameland • Bart Harmsen

 

Steenloper • Pieter Leblans

 

Symmetrie • Jannette van der Boon

 

Baardmannetje onverstoord aan het eten • Ronald van Eenige

 

Gele kwikstaart • Martijn van Sabben

 

Grutto • Martijn van Sabben

 

Morgenlicht • Gregory van den Top

 

Nieuwsgierig • Stefan Gerrits

 

Rups der Koninginnen • Danny Slijfer

Wij van Roots feliciteren deze “half-finalisten” van harte met het bereikte resultaat. Ben jij één van deze half-finalisten en heb je meerdere foto’s ingestuurd? Dan kan een andere foto van jou natuurlijk nog wel bij de selectie van 108 of bij de Hortus-selectie zitten!

Kijk hier nog even voor de prijzen die je kunt winnen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotowedstrijd 2021