Laatste kans: Doe mee met de Roots Natuurfotowedstrijd 2022 !

René Alblas

18 March 2022 .

De belangrijkste natuurfotowedstrijd van Nederland en België  – de Roots Natuurfotowedstrijd 2022 – staat nog enkele dagen open voor deelname! De inzendtermijn sluit zondag 20 maart. Iedereen kan meedoen en de deelname is natuurlijk gratis!

De Roots Natuurfotowedstrijd is al ruim 20 jaar de belangrijkste natuurfotowedstrijd. Ieder jaar worden er duizenden foto’s ingestuurd. In 2021 waren dat er ruim 8000. De Roots Natuurfotowedstrijd is ook dé wedstrijd waar nieuwe talenten worden ontdekt. Zo staat de fotowedstrijd van Roots aan het begin van de carrière van bijna alle beroemde Nederlandse natuurfotografen, zoals Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers, Marijn Heuts, Han Bouwmeester en Theo Bosboom. Dus meedoen aan deze wedstrijd kan je fotografie-carrière ook een leuke boost geven!

Schitterende prijzen

Uit de vele duizenden inzendingen  kiest de jury de honderd mooiste foto’s en deze komen in de Roots Natuuragenda van  2023 te staan.

Een selectie foto’s zal vanaf oktober 2022 geëxposeerd worden in de Hortus Botanicus Amsterdam

Ook zijn er weer schitterende prijzen te winnen dit jaar. Zoals een prachtige fotoreis in Europa van natuurreisorganisatie Birdingbreaks, een vijfrittenkaart voor een Han Bouwmeester fotohut, CameraNu cadeaucheques, een verblijf in een Buitenleven vakantiehuis, een jas van Swarovski en een fotoworkshop van topfotograaf Mart Smit.

Zo werkt de Roots Natuurfotowedstrijd 2022

Uit alle inzendingen kiest de redactie van Roots de 100 beste foto’s, verdeeld over zes categorieën. Het uiteindelijke aantal geselecteerde foto’s kan iets hoger liggen. Een vakjury, bestaande uit drie Rootsredacteuren en twee natuurfotografen (Edwin Giesbers en David Pattyn) kiest uit deze 100 foto’s de 6 categoriewinnaars en een hoofdprijswinnaar. Daarna wordt een selectie van 25 foto’s voorgelegd aan het publiek. Iedereen kan vanaf medio juni (exacte datum wordt later bekend gemaakt) een stem uitbrengen op één van deze 25 foto’s. Naast de 7 juryprijswinnaars vallen de nummers 1, 2 en 3 van de publieksjury ook in de prijzen.

JA IK DOE MEE MET DE ROOTSNATUURFOTOWEDSTRIJD 2022

Agenda

Zoals gezegd komen de 100 geselecteerde beelden ook in de Roots Natuuragenda 2023 te staan. Deze agenda ligt vanaf eind augustus in de winkel. Staat jouw foto in de agenda, dan krijg je die gratis.

Insturen kan tot en met zondag 20 maart via de Roots fotowedstrijdsite!

Lees voordat je gaat inzenden de spelregels even door. Daar kun je onder andere lezen dat teksten (dus ook namen en logo’s) in foto’s niet zijn toegestaan!

Op de Roots Natuurfotowedstrijd-site fotowedstrijd.rootsmagazine.nl vind je alle spelregels en daar kun je ook lezen welke prijzen je kunt winnen in de verschillende categorieën. Inzenden kan tot en met 20 maart. En nogmaals: veel fotowedstrijden vragen geld voor deelname, maar meedoen aan de Roots Natuurfotowedstrijd is helemaal gratis!

Ja ik doe mee met de Roots Natuurfotowedstrijd 2022!

 

De gelukkige hoofdprijswinnaar van 2021, Johan Bosman, bij zijn foto in de Hortus Botanicus Amsterdam.

Enkele winnende foto’s van vorig jaar:

• Winnaar categorie Art of Nature •

Jan Boer – Structuren van een warrelknoest

 

 

• Winnaar categorie Jongeren •

Roodborst in de ochtend – Pepijn van Diggelen

 

 

• Tweede prijs Publieksjury •

Op z’n kop – Ingrid van Gulick

 

 Bekijk alle winnaars van De Roots Natuurfotowedstrijd 2021.

En wie wonnen er ook alweer in 2020?

Deze foto van Yvonne van Dormolen won de hoofdprijs in 2020.

Met deze foto won Bianca Blonk in de categorie Overige Dieren.

En Vera van der Waal won met deze foto van een steenuil de 2e prijs bij de Publieksjury

Kijk hier voor alle winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Ja ik doe mee met de Roots Natuurfotowedstrijd 2022!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Fotografie