Winnaars Roots Natuurfotowedstrijd in de Hortus

René Alblas

26 October 2022 .

De expositie met de winnende foto’s van de Roots Natuurfotowedstrijd is geopend! Maar liefst 25 schitterende natuurbeelden kun je op groot formaat gaan bekijken in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Voor de officiële opening waren de meeste fotografen aanwezig. We portretteerden ze voor hun eigen winnende foto.

Paula de Vreeze bij haar foto die de eerste plaats in de categorie Plantenrijk behaalde
Hans van Wijck samen met Roots adjunct hoofdredacteur Caroline Vogel voor zijn winnende foto. Eerste prijs categorie landschap.
Michele Zwakhalen won met deze fraaie foto van een meikever de derde prijs van de Publieksjury.
Wim Vooijs haalde de eerste prijs in de categorie Art of Nature met deze bijzondere foto van een spreeuwenzwerm.
Olaf Oudendijk kreeg een eervolle vermelding in de categorie Overige Dieren met deze foto van twee duinkonijnen. Lees hier hoe hij de foto heeft gemaakt.
Tom Kruissink, de trotste winnaar van de eerste prijs in de categorie Insecten. Lees meer over hoe Tom fotografeert.
De prachtige en sfeervolle opname van een edelhert is gemaakt door Aafje van de Braak. Zij won er de categorie Overige Dieren mee.
Marieke van der Doef behaalde een eervolle vermelding in de categorie Art of Nature met haar foto van stekelnootje (de bovenste foto op het paneel.
Er zijn twee foto’s van Paula de Vreeze te zien in de Hortus. Naast de winnende plaat in de categorie Plantenrijk kreeg de foto van een exmoor pony in een winters landschap (onderaan op het paneel) een eervolle vermelding in de categorie Landchap.
Twee prachtige eervolle vermeldingen. De foto bovenaan is van Susanne Vedder. Lees hier hoe ze deze foto heeft gemaakt. De foto van de vos is gemaakt door Anja Stolwijk.
De hoofdprijs van de Roots Natuurfotowedstrijd 22 ging naar deze bijzondere close-up foto van een grote grazer. Maurice Smeets was zichtbaar blij met de waardering voor zijn werk.
Caroline Vogel, adjunct hoofdredacteur van Roots in de Hortus. Op het openingsbord van de expositie staan alle 25 winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2022.

De expositie van de winnende foto’s is tot eind november te zien in de Hortus Botanicus in Amsterdam. De Hortus is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station in Amsterdam is het een kort stukje met de metro en daarna stap je naast de Hortus uit.

Meer informatie over de Hortus vind je hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie