Natuurshot: halsbandparkiet voert jong

Daniël Mulder

03-01-2023 09:19:16

halsbandparkiet

Roots publiceert iedere dinsdag een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week is gefilmd door Petra Slagt.

Papa halsbandparkiet voert jong, zo heeft Petra Slagt haar video genoemd. “Dit is een filmpje van een halsbandparkiet (m) die zijn jong voert in de ginkgo in onze achtertuin”, mailt ze. Het filmpje is gemaakt op 5 juli 2022 om 21.30 uur.

Stuur ook je dierenfilmpje in

Heb je weleens een leuk of mooi dierenfilmpje gemaakt van bijvoorbeeld een uil in de boom, een egel die scharrelt in je tuin of een prachtige vlinder op een bloem, stuur die dan naar de redactie van Roots. Leuk, verrassend, vertederend, verbazingwekkend of informatief, het maakt niet uit, Roots wil vooral graag laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is in Nederland.

Insturen is eenvoudig. Lees hier hoe dat gaat.

Meer over de halsbandparkiet

  • Oorspronkelijk komen halsbandparkieten alleen in India en in de Afrikaanse Sahel-regio voor. Maar je vindt ze nu ook in Nederland en het aantal groeit snel.
  • Van oorsprong is Nederland geen ‘papegaaien-en-parkieten-land’. Maar ja, zo’n vogel verkiest weleens het vrije luchtruim boven een kooi. Inmiddels leven deze 5 soorten hier als vrije vogel.
  • Het verhaal achter de foto: een halsbandparkiet snoept van de bloesem…

Foto bovenaan: uitsnede uit video van Petra Slagt

Recente Editie


Meer Natuurshot van de week