Dag van de Duurzaamheid

redactie

10 October 2013 .

Honderden topbestuurders leveren vandaag de autosleutels in. Ze doen namelijk mee met de Dag van de Duurzaamheid. De auto van de bestuurders blijven tien dagen in de garage staan tijdens een LowCarDiet. Dit is nog maar een van de vele groene initiatieven voor duurzaamheid en natuurbehoud door heel Nederland.

Particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties, vandaag laten zij allemaal hun groenste kant zien. Zo wordt de duurzaamste wethouder van Nederland gekozen, zijn er duurzaamheidsmarkten, kun je duurzaam daten in Gelderland en worden groene lintjes in Amersfoort uitgereikt.

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van actie-organisatie Urgenda. Doel is om alle deelnemers te laten zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Het is volgens de organisatie noodzakelijk om duurzame maatregelen te nemen om het steeds sneller veranderende klimaat te redden.

Op de website kun je een overzicht vinden van alle initiatieven per provincie en categorie. Volg de dag op Twitter via #dvdd13 en via Facebook.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws