3 natuur-apps die je niet mag missen

Daniël Mulder

5 April 2015 .

De natuur ontdekken is nog leuker met een natuur-app. Roots bespreekt regelmatig mooie apps. Deze drie zijn een aanrader.
Dinoapp1
1 Kopje onder
Welke vis zwemt daar, in die heldere beek? Je weet het in een mum van tijd met de app Vissengids van Sportvisserij Nederland. Hiermee heb je 170 soorten zoetwater- en zeevissen altijd bij de hand. De vissen zijn gesorteerd op zoet- en zoutwater en op alfabetische volgorde voorzien van een duidelijke foto. Over iedere vis lees je hoe je die herkent, de verspreiding en zijn voedsel.
Gratis te downloaden in de Android Market en in de App Store.

 

2 Dino op schoot
Het blijft fascinerend dat er op aarde ooit van die gigantische dinosaurussen hebben rondgelopen. De app Dinosauriërs brengt maar liefst 165 exemplaren bij je op schoot. De illustraties van de dino’s zijn fraai, net als de foto’s van skeletten. Er is ook een quiz.
Beschikbaar voor iOS en Android, vanaf € 0,89.

 

3 WadsApp?
Een weekendje naar Texel of Terschelling? Neem dan WadsApp van een van beide eilanden. Personaliseer de app naar je eigen voorkeur, ontvang dagelijks tips van de VVV, download wandelroutes en bekijk de activiteitenagenda. Bekijk de app voorafgaande aan je reis, zodat je je favoriete bestemmingen en activiteiten alvast kunt opslaan.
Gratis te downloaden voor Android en iOS.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws