Een advocaat voor beren in Italië

redactie

25 August 2014 .

Midden in het Italiaanse berggebied de Apennijnen ligt het nationale park de Abruzzen, hier zijn onlangs drie berenadvocaten aangesteld. In dit ruige gebied leven flink wat beren en de plaatselijke bevolking is daar niet altijd even happy mee. Om het contact mens/beer te verbeteren zijn deze drie berenavocaten aangesteld, je zou ze ook berenambassadeurs kunnen noemen.

De drie jonge mannen die zich berenadvocaat mogen noemen worden betaald door Rewilding Europe, een club die mede door het WNF in leven is geroepen om verlaten landbouwgronden terug te geven aan de natuur.

Hun taken zijn: het monitoren van de beren met onder ander cameravallen, de plaatselijke bevolking voorlichten en op de hoogte houden met het laatste berennieuws, oplossingen bieden bij conflicten door bijvoorbeeld hekken met schrikdraad te plaatsen en  toeristen informeren.

Door meer begrip te kweken voor de beer in de Abruzzen hoopt Rewilding Europe een duurzaam wildlife-toerisme te kunnen ontwikkelen. En dat kan de (arme) regio weer een mooie economische impuls geven.

Het idee van berenadvocaten is niet nieuw, in Amerika wordt hier vaker mee gewerkt. En met succes.

Foto: beer in de Abruzzen gemaakt door Bruno d’Amicis

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws