Baardmannetje in de rijp

René Alblas

6 December 2017 .

Deze foto van een baardmannetje in het berijpte riet was één van de winnende foto’s in de Roots Natuurfotowedstrijd 2017 en kreeg dus een plekje in de Roots Natuuragenda 2018.

De fotograaf, Joan Bakker, vertelt over deze foto:

“Jaren geleden zag ik een foto van een bijzondere vogel, een baardmannetje. Die wilde ik ook fotograferen. Maar ja, waar vind je baardmannetjes? Gelukkig wist een vriendin dat ze in de buurt van mijn huis te spotten zijn: in de Rietputten bij Vlaardingen.

Met zonnig en windstil weer heb je de beste kans om ze te zien. Ik wilde ze graag in een winterse omgeving vastleggen. Hoewel ik een hekel heb aan kou, ging ik op een echte winterdag toch naar de Rietputten. De baardmannetjes vlogen heen en weer tussen een lager gelegen veld en de rietpluimen, waar ik stond te wachten om ze te kunnen fotograferen. Na zo’n anderhalf uur koukleumen kwamen ze hoog in het riet zitten en kon ik deze foto maken.”

 

Zou je het leuk vinden als één van jouw foto’s in de Natuur agenda komt? Vanaf 1 februari 2018 kun je inzenden voor de Roots Natuur fotowedstrijd 2018. De honderd beste inzendingen krijgen een plek in de Roots Natuuragenda 2019.

De Roots Natuuragenda van 2018 ligt nu in de winkel en kost € 12,50. Je kunt hem ook online bestellen via de roots webshop.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws