Baby Animals, heerlijk boek vol aaibaarheid

René Alblas

18 February 2019 .

Onlangs verscheen het boek “Baby Animals” van de succesvolle Duitse fotograaf Michael Poliza. Een boek met weinig pretenties maar met een enorm “ah! en oh!”gehalte.

Nadat de in Hamburg geboren Poliza een carrière als acteur en IT’er had afgesloten richtte hij zich eind vorige eeuw volledig op de natuurfotografie. In 1998 maakte hij met zijn schip Starship een wereldreis langs alle belangrijke natuurgebieden van de wereld om de stand van de natuur rondom de  eeuwwisseling in beeld te brengen. Het resultaat van deze tocht, het boek Millennium Starship Voyage, werd een groot succes.

Afrika

De afgelopen twintig jaar werkte Poliza vooral in Afrika en was hij ambassadeur van het WNF. Hij ontwikkelde een grote liefde voor dit continent en maakte er al zes boeken. In het nieuwe boek Baby Animals richt de fotograaf zich voor het eerst volledig op de jonkies van het Afrikaanse wildlife.

De foto’s in het boek Baby Animals tonen precies wat je mag verwachten. Zo zijn er veel oh! en ah! foto’s van “schattige” dieren, waarvan je je soms bijna niet kunt voorstellen dat het later roofdieren worden die dagelijks aan hun kostje moeten komen. Poliza overdrijft overigens niet in de hoeveelheid aaibaarheid, op één foto’s is wel degelijk het resultaat van een jachtpartij te zien. Twee (schattige) leeuwenwelpjes die zich tegoed aan een vers gevangen zebra.

Publieksfavorieten

Babyolifantjes die liefdevol verzorgd worden door hun moeders, pluizige leeuwenwelpjes op de savanne, een pasgeboren zebra die nog wiebelig op zijn poten staat en vertederende babygiraffes die drinken bij hun moeder. Zo staan alle publieksfavorieten in dit boek. Behalve de inleiding staan er geen teksten in deze uitgave. Begrijpelijk, want de foto’s spreken voor zich.

Een lekker bladerboek met aaibare schoonheid per strekkende meter. Hiervan krijgt iedereen een goed humeur.

Baby Animals van Michael Poliza wordt uitgegeven door uitgeverij teNeues en kost 14,99 euro.

Wil je het boek direct bestellen? Dat kan via Roots: klik hier.

De cover van het boek

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws