Beleef de lente gaat weer van start

René Alblas

14 February 2019 .

Op zondag 17 februari gaan de webcams van Beleef de lente weer aan! Vanaf dat moment kun je weer genieten van het liefdesleven van diverse vogels in de lente.

Bosuil

Vanaf 17 februari valt er direct weer van alles te zien. Neem nou de bosuil. Die heeft voor de officiële start van het kijkseizoen al zijn eerste ei gelegd. Overigens is de bosuil er elk jaar vroeg bij, omdat jonge bosuilen het nest al verlaten op het moment dat andere vogels aan de jongen beginnen. Bosuilen eten behalve muizen namelijk ook kleine vogels. De komende maand zul je de bosuil dus voornamelijk zien broeden, er zijn inmiddels 3 eieren in het nest. De clipjes van de eieren zijn nu al te zien, klik hier.

Filmpjes

Behalve de live-webcambeelden zijn op beleefdelente.nl ook korte filmpjes te zien, met daarin de hoogtepunten van de afgelopen dag(en). Verder wordt er van iedere vogel een blog bijgehouden door een deskundige. En er is een forum waar kijkers met elkaar kunnen discussiëren over de gefilmde vogels. Op de site kun je je ook abonneren op de Nieuwsbrief, zo blijf je helemaal goed op de hoogte!

Welke vogels dit jaar in Beleef de lente?

Deze vogels zullen dit jaar gevolgd gaan worden via de Beleef de lente webcam: bosuil, koolmees, ooievaar, slechtvalk, steenuil, kerkuil, huiszwaluw, groene specht, havik en ijsvogel.

Het eerste ei komt van de bosuil!

1 juli

Beleef de lente is al jaren een groot succes, meer dan een miljoen mensen kijken naar de (vaak rustgevende) beelden van de vogels in lentestemming. Ook op scholen wordt intensief gekeken. Er is voor scholen dan ook een speciaal “Beleef de lente lespakket” samengesteld. De camera’s blijven in ieder geval tot 1 juli aan. Maar waarschijnlijk langer, als nog niet alle vogels zijn uitgevlogen.

Ook de groene specht kan gevolgd worden, foto: Andy Luberti

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws