‘Beleef de Lente’ begint vanavond weer

René Alblas

7 March 2017 .

De webcams van ‘Beleef de Lente‘ gaan vanavond weer aan. Je kunt weer genieten van het dagelijkse leven van 9 vogelsoorten, dit jaar zijn dat de ooievaar, de bosuil, de kerkuil, de steenuil, de ijsvogel, de slechtvalk, de koolmees, de blauwe reiger en de gierzwaluw. Sommige vogels zijn al druk in de weer, de bosuilen zijn bijvoorbeeld al begonnen met broeden.

De vernieuwde Beleef-site is nog gebruikersvriendelijker geworden. Zo kun je ook in één oogopslag de samenvattingen  met de dagelijkse hoogtepunten zien. Er zijn weblogs waarin experts een dagboek per soort bijhouden.Verder is er een chatroom en de mogelijkheid om vragen te stellen. Een leuk nieuwtje is de kleurencamera in het nest van de bosuil, tot nog toe waren daar alleen zwartwit beelden van.

Ook handig is de mogelijkheid om in de klas te genieten van ‘Beleef de Lente’. Er zijn speciale sitepagina’s voor leraren en schoolklassen gemaakt. Daarop vind je allerlei lesmateriaal, leuke weetjes en speciaal op kinderen gerichte informatie.

De camera’s gaan dinsdagavond 7 maart om 19.20 uur aan, tijdens de uitzending van Vroege Vogels. Ze blijven in ieder geval aan staan tot 1 juli, mogelijk iets langer.

Ook de publiekslieveling de steenuil is dit jaar weer van de partij. Foto R.Molenaar

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws