Bettine en de boswachter

redactie

25 March 2013 .

Oud-Europees kampioen tafeltennissen en schrijfster Bettine Vriesekoop trok als kind de natuur in om wilde planten te determineren. Voor Roots gaat ze iedere maand met een boswachter op zoek naar een bijzondere plant.

04_2013_HV

Dat Bettine Vriesekoop bezeten was van tafeltennissen is bekend, maar bijna niemand weet dat ze ook gek is van wilde planten. Voor Roots gaat zij daarom maandelijks op pad met een boswachter, op zoek naar wilde flora. In het aprilnummer deel 1 van een serie. Deze maand verkent ze met boswachter Ron Dam van landgoed Leyduin duingebied Vogelenzang.

 

In de binnenrandduinen op de oude strandwallen tussen Haarlem en Leiden liggen de landgoederen Leyduin, Vinkenduin en Oud-Woestduin. Paradijs voor zo’n veertig vogelsoorten, honderden planten, mossen en paddenstoelen. Het landgoed was in de 18e en 19e eeuw een zomerverblijf voor adellijke families. De beroemdste bewoner van Leyduin was Jacob van Lennep, dichter, schrijver en advocaat, die inspiratie putte uit de rust, ruimte en de schoonheid van de drie met elkaar verbonden landgoederen.

 

Lees de complete reportage in Roots die vanaf vrijdag in de winkel ligt.

 

Foto: Hans Vissers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws