Breng deze zomer veilig een bezoek aan De Hoge Veluwe

Adinda van Kuijk

28 May 2020 .

De Hoge Veluwe

Hinde met kalveren

Grote kans dat je deze zomer vakantie viert in eigen land. Dat is absoluut geen straf, want ons kikkerland heeft ontzettend veel moois te bieden. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is daar een van. 

Veilig de natuur in

Het park is sinds de COVID-19 uitbraak open gebleven. Wel was er beperkte openstelling, maar daar komt verandering in. Het park biedt deze zomer volop ruimte om van 08:00 uur tot 22:00 uur veilig te kunnen genieten van alle typerende landschappen van de Veluwe. En niet te vergeten, de wilde dieren. Om het bezoek extra veilig te houden is er op het fietspad eenrichtingsverkeer ingesteld. Met meer dan 200 kilometer aan wandelpaden is file-wandelen uitgesloten. De vrije natuur is de ultieme plek om afstand te bewaren!

Wat is de beste tip volgens boswachter Henk Ruseler? Maak gebruik van de ruime openstelling, want juist in de avonduren kun je het wild spotten. Bij de zeven wild- observatieplaatsen is het zo goed als zeker dat je oog in oog komt te staan met edelherten, wilde zwijnen en moeflons met hun jongen. Je leest hier trouwens terug wat het wild doet nu het een stuk rustiger is op de Veluwe.

de hoge veluwe

Moeflon rammen. Beeld: Hans Drijer

Zien we je op 1,5 meter afstand in het park? Houd voor de laatste ontwikkelingen de website in de gaten.

Foto header: Hans Drijer

 

 

 


Meer Nieuws