Bhutan wordt bio

redactie

18 October 2012 .

Het bergstaatje Bhutan (tussen India en China) is niet alleen fysiek afgescheiden van de rest van de wereld, de regering van dit 800.000 inwoners tellende landje stelt zich ook zeer eigengereid op en kiest voor zo min mogelijk buitenlandse invloeden.
Alles wordt in dit land volgens de boeddhistische leer geregeld. Zo is er geen televisie omdat het de bevolking maar op slechte ideeën zou kunnen brengen. Ook is er wekelijks een autovrije dag om het milieu te sparen. Want ook dat is een belangrijk onderdeel van het boeddhisme.
Die zorg voor het milieu gaat de komende jaren een nog grotere rol spelen in Bhutan. De regering heeft besloten dat de landbouw binnen enkele jaren volledig bio zal worden. Er worden overigens al weinig pesticiden gebruikt in dit land, waar tweederde van de bevolking in de landbouw werkzaam is.
‘De kwaliteit van onze producten is nu al enorm hoog, daarom worden bijvoorbeeld onze groenten nu al naar Japan en Thailand geëxporteerd’, aldus de Bhutanese minister van landbouw, ‘en dat zal straks dus nog belangrijker worden’.
Welvaart en bio gaan in Bhutan hand in hand.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws