Het is voorjaar: Roots geeft 3 tips voor een bloesemwandeling

Daniël Mulder

28 March 2019 .

bloesem

Wandelen langs bloesems zorgt voor een heerlijk voorjaarsgevoel. Roots selecteert drie mooie routes met bloeiende bloesems langs het wandelpad. Van iedere bloesemwandeling kun je gratis de gps-track downloaden.

 

bloesemwandeling

Foto: Niels Kooyman

Natuurommetje Bemelerberg bij Maastricht

Reis af richting Maastricht, naar de Bemelerberg. Hier vind je een fijn en kort natuurommetje van 5 kilometer vol typisch Limburgse geneugten: uitzicht op de heuvels, fraaie holle wegen, een mergelgroeve en – als je op tijd bent – prachtige kersenbloesems.

Start- en eindpunt: hoek Molenweg en Peutgensweg, Maastricht. Afstand: 4,9 km. Download hier gratis de gps-track.

 

 

bloesemwandeling

Foto: Koen de Langhe

Dwalen door de Dijlevallei

De route door de Dijlevallei biedt veel variatie. Eerst geniet je van de meanderende Dijle in de Doode Bemde en vervolgens wandel je over het Brabantse leemplateau met zijn fraaie vergezichten. Deze route ten zuidwesten van het Vlaamse Leuven biedt het beste van twee werelden. En als toetje bloeiende bloesems.

Start- en eindpunt: parkeerplaats Kasteel van Neerijse, Kapelweg in Neerijse, België. Afstand: 15,3 km. Download hier gratis de gps-track.

 

bloesemwandeling

Foto: Anjo Kan

Bloesems langs de Linge

De Betuwe en fruit horen bij elkaar. Dankzij voedselrijke rivierkleigronden met een dikke humushoudende laag is dit het gebied waar het lekkerste fruit van Nederland vandaan komt. Het wemelt hier dan ook van de boomgaarden, die in het voorjaar zorgen voor een spektakel aan bloesems. Een feest voor wandelaars.

Start- en eindpunt: NS-Station Geldermalsen. Afstand: 15,8 km. Download hier gratis de gps-track.

 

 

Meer natuurwandeltips ontvangen?

In de wekelijkse Roots-nieuwsbrief vind je meer tips voor natuurwandelingen en andere natuuruitjes. Meld je snel gratis aan.

 

Foto header: Niels Kooyman


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws