Bomen planten tijdens Treevember

Adinda van Kuijk

11 November 2022 .

We zitten al even in november en dat betekent voor The Pollinators maar één ding: bomen planten. Het is de maand waarin voedselbossen in de spotlights staan. Laten we samen bomen planten in de meer dan vijftig voedselbossen. Doe je mee?

De bladeren vallen van de bomen, de zon staat laag en de natuur bereidt zich voor op de winter. November is bij uitstek een perfecte maand om te vertragen en te pauzeren. Maar voordat we de winter in gaan, is dit ook de juiste maand om de schop en spade op te pakken en bomen te gaan planten. Daarom hebben The Pollinators Treevember in het leven geroepen: een reminder voor ons allemaal om naar buiten te gaan en zoveel mogelijk bomen te planten. Simpelweg omdat de planeet er dringend meer nodig heeft.

De 10 hoogste bomen van de wereld

Foto | iStock

Waarom november?

Je vraagt je misschien af waarom we juist nu bomen moeten planten. De grond is nog warm van de zomerse hitte waardoor het najaar ideaal is voor bomen om hun wortels in de grond te laten groeien en zich te verankeren. Bovendien hoeven bomen met de kortere dagen en koelere lucht minder energie te besteden aan het groeien van bladeren en bloemen en dus is er meer energie voor het bouwen van sterke wortels.

The Pollinators

Bij The Pollinators planten ze niet zomaar wat bomen. Ze geloven heilig in het concept van voedselbossen. Deze zijn namelijk ideaal voor meer biodiversiteit en meer welzijn voor bestuivers. Wist je dat er meer dan vijftig voedselbossen in Nederland en België meedoen aan de grote Treevember crowdfundingcampagne? Deze voedselbossen zamelen nu geld in om tijdens Treevember gezamenlijk duizenden bomen te planten. Op de website kun je zien hoe jij mee kunt doen.

Foto: Amerongse bos | Edwin Giesbers

Meer bos en bomen

  • Wist je dat er meer dan 70.000 soorten bomen bestaan? Dit zijn de 10 mooiste foto’s van bossen.
  • Hoe hoog is een boom gemiddeld? Dit zijn de tien hoogste bomen ter wereld.
  • Op zoek naar een mooie wandelroute? Dit is de ideale route voor een herfstwandeling. Ervaar de kracht van het Amerongse bos.
  • En natuurlijk ons eigen Roots-bos. Kleine bosjes worden groot.

Foto bovenaan: iStock

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws